Activiteiten/werkzaamheden

Dierverzorging

Het voeren en verzorgen van onze dieren is een dagelijks terugkerende taak bij ons op de dagbesteding. Wij zijn dol op dieren, bij ons vind je ; poezen, honden, geiten, varkens, konijnen, cavia’s, kippen en vogeltjes. Buiten het verzorgen van onze dieren is het geven van een aai en een knuffel ook zeer belangrijk!

 

Textiele vormgeving

Het Happy Days team heeft een grote voorkeur voor het werken met textiele materialen. Naaien, wolkaarden, spinnen, vilten, weven en breien enz. zijn dan ook werkzaamheden die we graag aanbieden.

 

Houtbewerking / klussen

Onze Vlaamse schuur is ingericht voor houtbewerking, het maken en opknappen van kleine meubels en (gebruiks)voorwerpen. Hierbij werken wij zoveel mogelijk met gebruikte en natuurlijke materialen. Ook kan hier gewerkt worden met andere materialen zoals zink, ijzer, beton enz.

Tuinwerkzaamheden

Ons erf brengt verschillende werkzaamheden met zich mee. Buiten onze siertuin hebben we ook een moestuin, kleine kas, weide en fruitbomen waar we onderhoud aan hebben. Denk dan aan vegen, schoffelen, snoeien, zaaien en planten, plukken en oogsten.

 

Koken en bakken

Koken en bakken doen wij bij Happy Days graag. Met trots willen wij onze zelfgemaakte lekkernijen delen met anderen. Wij serveren een lunch, high tea of kleine maaltijd op aanvraag.

 

 

Overige creatieve bezigheden

Bloemschikken, knutselen, schilderen, maken van zeep en kaarsen, kleien enz.

 

Onderhouds- schoonmaakwerkzaamheden

Samen zorgen we ervoor dat de dagbesteding schoon en netjes is. We poetsen de kantine, het atelier en de keuken. Wassen en strijken we de werkkleding. Ook de schuur ruimen we op en vegen we aan.

 

Sport en spel

Lachen en bewegen is gezond. Binnen de mogelijkheden en beperkingen bewegen op een eenvoudige en speelse manier. Een spelletje spelen, dansen en toneelspel horen hier ook bij.

Bij alle werkzaamheden wordt rekening gehouden met de wensen, interesses en mogelijkheden van de deelnemers. Ook alleen meebeleven en genieten is mogelijk.